Praktijk Verder na Verlies helpt jongeren, volwassenen en ouderen bij de verwerking van verlies rouw en trauma, om meer te kunnen genieten en beter te kunnen functioneren in de maatschappij.
Praktijk Verder na Verlies helpt bedrijven om hun werknemers na een verlies of trauma weer sneller en gemotiveerd op de arbeidsvloer te laten zijn.
Mijn praktijk bied psychosociale hulp bij erkend verlies zoals bij overlijden (partner, kind, ouders, broer/zus), ziekte (kanker-invaliditeit), verlies van werk enz…
Maar ook bij niet erkend verlies zoals bij een miskraam, je kind heeft een beperking, chronische ziekten (Kanker, MS, Dementie, Diabetes) en ongewenst kinderloos.
Maar ook als je andere verwachtingen had van het leven, zoals bij teleurstellingen of het maken van verkeerde keuzes.
Op mijn site heb ik er nog enkele uitgelicht.
In veel gevallen kunnen mensen een verlies aan met steun van hun omgeving, en hebben ze veerkracht genoeg om het leven weer op te pakken na verloop van tijd.
Maar soms ontbreekt het aan veerkracht, soms is de steun uit de omgeving niet voldoende of opgedroogd.
Soms zijn de overspoelende emoties te groot of soms is er behoefte aan heldere informatie over het rouwproces.
Misschien is er sprake van verlies waar je in het verleden niet over mocht praten of dat niet erkend is, waardoor je nu gaat vastlopen.
Maar ook voor jouw als naasten kan er veel veranderd zijn, een levensgebeurtenis heeft immers ook invloed op jouw leven of in jullie gezin.
Want wie of wat je ook verliest, je zult voor de taak staan om je leven aan te passen aan de nieuwe situatie.
Dit vraagt moed en doorzettingsvermogen.
Toch is een goede verwerking belangrijk om tot een goed evenwicht te komen.
Ik loop graag een stukje met je mee.